Cincisprezece persoane au fost audiate pentru "agresarea fizică" a doi militari americani de pe portavionul USS Wasp, la Izmir, pe coasta de vest a Turciei, au anunţat luni autorităţile, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Putem confirma informaţiile potrivit cărora militarii americani de pe USS Wasp au fost victimele unui atac în Izmir astăzi, dar sunt acum în siguranţă şi sunt bine. Mulţumim autorităţilor turce pentru răspunsul lor rapid şi pentru ancheta în curs", a declarat Ambasada SUA în Turcia pe X.

"Doi militari americani în haine civile au fost agresaţi fizic de un grup de cincisprezece persoane, membri ai Uniunii Tineretului Turc (TGB)", a declarat Prefectura într-un comunicat, adăugând că "cei cincisprezece suspecţi au fost reţinuţi" de poliţie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Militarii fac parte din personalul portavionului USS Wasp, care a ancorat la Izmir la 1 septembrie.

Uniunea Tineretului Turc (TGB), o filială de tineret a partidului naţionalist de opoziţie Vatan, a revendicat atacul într-un videoclip difuzat pe contul său X.

"Am pus un sac pe capul soldaţilor americani de pe USS Wasp (...) Soldaţii americani care poartă pe mâini sângele soldaţilor noştri şi a mii de palestinieni nu ne pot pângări ţara", a declarat grupul naţionalist. În înregistrarea video, mai multe persoane sunt văzute punând cu forţa un sac pe capul unei persoane îmbrăcate în civil în timp ce scandează "Yankee go home!"

Guvernatorul turc din Izmir a declarat că cinci soldaţi americani s-au alăturat camarazilor lor după ce au văzut incidentul, iar poliţia a intervenit. 

La jumătatea lunii august, USS Wasp a efectuat manevre cu nave militare turceşti în Marea Mediterană, ceea ce presa turcă apropiată opoziţiei a spus că este o manifestare de sprijin pentru Israel. Ministerul turc al Apărării a respins aceste critici, insistând că manevrele au fost "de rutină".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.