Jurnaliştii Sky News dezvăluie că atacatorul sinucigaş Salman Abedi a vizitat localitatea germană Dusseldorf, situată la aproximativ 480 de kilometri vest de Berlin, cu doar patru zile înainte să-şi detoneze centura cu explozibili la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande de la Manchester Arena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anchetatorii britanici au anunţat deja că atacatorul sinucigaş făcea parte dintr-o reţea teroristă mai largă, iar mai multe persoane au fost arestate în operaţiuni antiteroriste desfăşurate atât în zona metropolitană din Manchester, precum şi în Libia.

Forţele libiene l-au arestat miercuri noaptea pe fratele mai mic al atacatorului sinucigaş, care este acuzat că plănuia să lanseze un atentat terorist iminent la Tripoli.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De asemenea, autorităţile libine l-au arestat ulterior pe tatăl atacatorului sinucigaş, care a insistat în presa internaţională că fiul său este inocent şi nu a jucat niciun rol în atentatul de la Manchester Arena.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv mai mulţi minori, iar alte 64 au fost rănite în urma atentatului sângeros care a lovit luni noaptea localitatea Manchester.

Salman Abedi s-a născut în 1994 în Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiaţi libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.

Părinţii săi de origine libiană au fugit la Londra, înainte de a se stabi în Fallowfield, un cartier situat în partea sudică a zonei metropolitane din Manchester.

De asemenea, familia a locuit timp de zece ani în Fallowfield.

Atacatorul sinucigaş a crescut la doar câţiva metri de un liceu de fete, care a ajuns în ştiri în urmă cu doi ani, după ce gemenele Zahra şi Salma Halane au fugit pentru a se alătura jihadiştilor Statului Islamic din Siria.

Jurnaliştii Sky News au dezvăluit în urmă cu o zi că Salman Abedi avea legături cu o celulă teroristă activă de la Manchester, dar şi cu jihadistul britanic Raphael Hosley, care a încercat să recruteze sute de tineri de pe reţelele sociale în numele Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.