Serverul de poştă electronică al Parlamentului Republicii Moldova a fost joi ţinta unui atac cibernetic, fiind compromise informaţii, au anunţat vineri seara autorităţile, care transmit că desfăşoară acţiuni „pentru asigurarea integrităţii datelor şi contracarării utilizării abuzive şi manipulatorii a informaţiilor compromise”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„La 17 octombrie, serverul de poştă electronică a Parlamentului a fost supus unui atac cibernetic. Cauzele şi consecinţele incidentului cibernetic sunt investigate de instituţiile de stat responsabile. În prezent, se desfăşoară acţiuni pentru a asigura integritatea datelor şi pentru a contracara utilizarea abuzivă şi manipulatorie a informaţiilor compromise”, a informat serviciul de presă al Parlamentului într-un comunicat citat de NewsMaker.

Comunicatul precizează că atacuri cibernetice asupra reţelelor şi sistemelor informatice ale Parlamentului se înregistreaăză periodic, dar frecvenţa lor a crescut considerabil în ultima perioadă.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Catalogăm orice informaţie care ar putea apărea în spaţiul public potenţial falsă”, se arată într-un comunicatul Parlamentului.

Incidentul survine cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional pentru UE, la capătul unei campanii în care Moscova a fost acuzată că desfăşoară un război hibrid pentru a perturba direcţia prooccidentală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.