Seceta a ucis mii de peşti prin secarea unui lac în nordul Mexicului, iar voluntari au aruncat var pentru a evita ca peştele mort să provoace boli în zona Lacului Bustillos, cu o suprafaţă de 3.300 de kilometri pătraţi, în statul Chihuahua, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un miros fetid se degajă în zonă, iar în unele zone pământul mlăştinos complică trecerea vehiculelor care adună peştii morţi.

Primăria oraşului vecin Cuauhtémoc anunţă că ”caută personal temporar pentru a curăţa laguna Bustillos”,

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Nivelul apei se află în medie la mai puţin de 50% decât de obicei, potrivit autorităţilor locale.

”Odată cu scăderea cantităţii apei, poluanţii se concentrează şi mai mult şi afectează speciile care trăiesc aici”, a declarat presei şefa Departamentului Ecologic din Cuauhtémoc, Peña Meraz.

Primii peşti morţi au apărut în urmă cu o săptămână.

La 31 mai, secete moderate, extreme sau excepţionale afectau 89,58% din teritoriul mexican - adică aproximativ două milioane de kilometri pătraţi -, potrivit unei hărţi a Comisiei Naţionale mexicane a Apei (CONAGUA).

Recorduri de temperatură au fost bătute inclusiv la Ciudad de Mexico, cu nouă milioane de locuiutori, unde s-au înregistrat 34,2 de grade Celsius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.