Rusia şi Ucraina au anunţat, sâmbătă, că au făcut un schimb de prizonieri, astfel de fiecare parte 115 soldaţi ajungând acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„La 24 august, ca urmare a procesului de negociere, 115 militari capturaţi în regiunea Kursk au fost returnaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev. 115 militari ucraineni au fost predaţi în schimb”, a precizat ministerul rus al apărării.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat schimbul printr-un mesaj postat pe X:

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

“Alţi 115 dintre apărătorii noştri s-au întors astăzi acasă. Aceştia sunt luptători ai Gărzii Naţionale, ai Forţelor Armate, ai Marinei şi ai Serviciului Poliţiei de Frontieră de Stat. Ne amintim de toţi. Îi căutăm şi depunem toate eforturile pentru a-i aduce pe toţi înapoi”.

Rusia a precizat că la procesul care a dus la schimbul de prizonieri au contribuit şi Emiratele Arabe Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.