Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că a doborât peste noapte 33 de drone aeriene ucrainene deasupra Peninsulei Crimeea, precum şi zece drone navale care se îndreptau spre peninsula anexată de Moscova în 2014, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemele de apărare aeriană în funcţiune au distrus şi interceptat 33 de drone aeriene deasupra (teritoriului) republicii Crimeea", a informat ministerul într-un comunicat postat pe reţeaua de socializare Telegram, adăugând că armele "în funcţiune în Marea Neagră au distrus zece drone navale care se îndreptau spre peninsula Crimeea".

Joi, guvernatorul Sevastopolului instalat de Moscova, Mikhail Razvojaiev, a declarat pe Telegram că zgomotele puternice auzite în oraş erau legate de răspunsul armatei ruse la o tentativă de atac cu o dronă de suprafaţă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

La sfârşitul lunii iunie, Moscova a acuzat Ucraina că a efectuat un atac mortal în Crimeea cu ajutorul unor rachete americane, ucigând cel puţin patru persoane, inclusiv doi copii, şi rănind peste 150, potrivit autorităţilor locale instalate de Rusia.

De asemenea, două drone au fost neutralizate peste noapte în regiunea Briansk din vestul Rusiei, potrivit Ministerului rus al Apărării.

"Nu au existat victime sau pagube", a raportat joi dimineaţă guvernatorul local Alexander Bogomaz pe Telegram.

Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra teritoriului rus în acest an, vizând atât siturile energetice, despre care spune că aprovizionează armata rusă, cât şi oraşele şi satele de peste graniţă şi din Crimeea.

Ambele părţi au folosit drone de la începutul conflictului în februarie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.