Guvernatorul interimar al regiunii ruse Kursk Aleksei Smirnov a ordonat luni evacuarea locuitorilor localităţilor situate la mai puţin de 15 kilometri de frontiera cu Ucraina, din motive de ”securitate”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În baza informaţiilor operaţionale, în vederea asigurării securităţii, Statul Major regional a decis evacuarea obligatorie a localităţilor din districtele Rîlski şi Homutovski care se află într-o zonă de până la 15 kilometri de frontiera cu Ucraina”, anunţă pe Telegram guvernatorul.

El cere locuitorilor ”să înţeleagă situaţia actuală” şi ”să urmeze recomandările” autorităţilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ucraina a lansat la 6 august un atac-surpriză în regiunea Kursk, luând Moscova prin surprindere şi cucerind câteva sute de kilometri pătraţi şi mai multe localităţi.

Acest lucru a antrenat evacuarea a aproximativ 150.000 de civili, potrivit Rusiei.

Armata rusă anunţa joi că a recucerit teritorii de la ucraineni, în urma lansării unei contraofensive în regiune.

Luni, ea a revendicat cucerirea a două sătucuri - Uspenovka şi Borki.

Noul şef al diplomaţiei ucrainene, Andrii Sîbiga, a invitat luni ONU şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să viziteze partea ocupată de către Ucraina a regiunii ruse Kursk, o ”provocare pură”, a denunţat Kremlinul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.