Ruşii au înfruntat joi una dintre cele mai fierbinţi zile de mai bine de un secol, Moscova doborând recordul din 1917, iar mai multe oraşe din Rusia confruntându-se cu temperaturi cu mult peste 35 de grade Celsius, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Moscova, unde temperaturile pot scădea până la minus 40 de grade Celsius în legendara iarnă rusească, mercurul a urcat la 32,7 grade Celsius, doborând cu jumătate de grad recordul din 1917 pentru acea zi, potrivit centrului meteo FOBOS.
Recordurile au fost doborâte de la coasta Pacifică a Rusiei şi din sălbăticia Siberiei până în regiunile europene ale Rusiei, a spus FOBOS.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Vremea caldă a declanşat o cerere în creştere pentru aparate de aer condiţionat şi ventilatoare, în timp ce moscoviţii au consumat cantităţi record de îngheţată şi băuturi reci. Apă a fost distribuită călătorilor în metrou şi în multe trenuri.
Primarul Moscovei Serghei Sobianin i-a îndemnat pe locuitorii Moscovei, care are o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori, să ia măsuri de precauţie şi să evite să iasă afară în cele mai calde momente ale zilei.
„În timpul zilei, temperatura aerului va depăşi norma climatică şi va creşte din nou peste 30 de grade”, a spus Sobianin.
El a afirmat că pentru vineri sunt prognozate furtuni şi că există posibilitatea de grindină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.