Preşedintele rus Vladimir Putin nu este dispus să discute cu cancelarul german Olaf Scholz pe tema medierii unei păci în Ucraina, a declarat vineri ministrul german de externe, Annalena Baerbock, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Ucraina este pregătită pentru o pace justă”, a declarat Annalena Baerbock la Berlin, unde preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este aşteptat să discute, vineri, cu cancelarul Olaf Scholz.

Vorbind alături de ministrul de externe al Slovaciei, Baerbock l-a criticat pe Putin pentru respingerea disponibilităţii pentru discuţii de pace.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„El refuză să accepte pacea şi în fiecare zi trimite un alt semnal în favoarea războiului şi a distrugerii. În aceste zile, el nu mai este dispus nici măcar să vorbească la telefon cu cancelarul german”, a dezvăluit ea.

Un oficial german reiterase de curând disponibilitatea lui Scholz pentru discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu condiţia ca acestea să ofere o perspectivă de progres pe calea unei păci juste şi durabile, dar avertizase Rusia să nu interpreteze acest lucru drept slăbiciune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.