Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari a calificat drept "praf în ochi" ideea potrivit căreia organizaţia Hamas, împotriva căreia Israelul luptă în Gaza, ar putea fi "eliminată", ceea ce a provocat o chemare aproape imediată la ordine din partea guvernului, informează AFP. ”"Hamas este o ideologie, nu se elimină o ideologie”, a argumentat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Hamas este o ideologie, nu se elimină o ideologie. A spune că vom face să dispară Hamas înseamnă a arunca praf în ochii publicului", a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-un interviu acordat canalului 13 al televiziunii israeliene.

În timp ce guvernul israelian pare divizat de săptămâni întregi cu privire la întrebarea ce ar trebui să se întâmple cu Fâşia Gaza după încheierea războiului, amiralul Hagari a adăugat: "Dacă nu oferim o alternativă, în cele din urmă vom avea Hamas" la putere în Gaza.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Distrugerea capacităţilor guvernamentale şi militare ale Hamas este unul dintre obiectivele de război definite de cabinetul de securitate, prezidat de premierul Benjamin Netanyahu", a reacţionat rapid biroul lui Benjamin Netanyahu într-un comunicat.

"Tsahal este în mod evident obligat să le respecte", se arată în comunicat, referindu-se la armata israeliană.

Armata a emis apoi un comunicat în care a precizat că purtătorul său de cuvânt a vorbit "în comentariile sale [...] despre distrugerea Hamas ca ideologie şi idee", adăugând că afirmaţiile sale au fost "clare şi explicite" şi că "orice altă declaraţie ar însemna să scoatem lucrurile din context".

În timp ce Statele Unite încearcă să obţină un armistiţiu care să permită eliberarea ostaticilor reţinuţi în Gaza în schimbul eliberării palestinienilor încarceraţi de Israel, Benjamin Netanyahu continuă să repete că va continua războiul până când Hamas va fi eliminat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.