Preşedintele Donald Trump îl va propune pe Alexander Acosta pentru poziţia de secretar al Muncii, la mai puţin de o zi după retragerea lui Andy Puzder. Cea de-a doua nominalizare pentru conducerea departamentului Muncii va fi făcută de către preşedinte în cadrul conferinţei de presă de la ora la ora locală 12.30 (19.30 ora României), transmite NBC News.
Anterior, Acosta a îndeplinit funcţia de adjunct al procurorului general pentru divizia Drepturilor Civile în timpul administraţiie lui George W. Bush. De asemenea, acesta este membru al Comisiei Naţionale pentru Relaţii de Muncă şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Internaţională Florida.
Dacă senatorii americani decid să-l confirme în poziţia de secretar al Muncii, Acosta va deveni primul hispanic din administraţia Trump.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Iniţial, Donald Trump l-a propus pentru conducerea departamentului Muncii pe Andrew Puzder. Însă, acesta a ales să se retrage înainte de o audiere amânată în repetate rânduri de către senatorii Partidului Republican.
El a pierdut susţinerea mai multor senatori republicani, după ce a recunoscut că a angajat o imigrantă ilegală ca menajeră.
În plus, fosta sa soţie a apărut, sub protecţia anonimatului, la un show despre femei supuse la abuzuri în familie prezentat de către Oprah Winfrey.
Femeia a transmis pe 18 ianuarie o scrisoare senatorilor în care a dat asigurări că nu a fost agresată de Puzder.
Andy Puzder este primul dintre membrii propuşi ai cabinetului Trump care nu a reuşit să obţină confirmarea într-un Senat dominat de către Partidul Republican.
Nu este pentru prima dată când persoane nominalizate pentru administraţie au întâmpinat probleme din cauza imigraţiei.
Linda Chavez, nominalizată în 2001 pentru a fi secretar al Muncii în administraţia George W. Bush, a permis unei imigrante să locuiască în casa sa, deşi venise ilegal din Guatemala în Statele Unite.
Mai mult, aceasta chiar i-a dat bani de cheltuială imigrantei din Guatemala.
Zoe Baird, nominalizată în 1993 de preşedintele Bill Clinton pentru funcţia de Procuror General, şi-a retras candidatura după ce a recunoscut că a angajat doi imigranţi ilegali şi nu a plătit taxe pentru aceştia în Statele Unite.
De asemenea, fostul comisar de poliţiei Bernard Kerik, nominalizat de Bush în 2004 pentru funcţia de secretar pentru Securitate Internă, s-a retras după ce au apărut semne de întrebare în legătură cu statutul legal al unei foste menajere şi a unei foste bone angajate de el.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.