Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, se numără printre primii lideri europeni care au comentat accidentul de elicopter din Iran, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian. El a amintit de tragedia similară prin care a trecut Polonia în 2010, când şi-a pierdut preşedintele şi mulţi alţi oficiali de top într-un accident aviatic în Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Informaţia privind moartea tragică a preşedintelui Iranului, dl Ebrahim Raisi, împreună cu delegaţia sa guvernamentală, într-un accident de avion m-a emoţionat profund", mărturiseşte Andrzej Duda într-o postare pe X.

El a amintit de accidentul aviatic de la Smolensk din 2010, în care au murit 96 de persoane, inclusiv preşedintele polonez de atunci, Lech Kaczyński.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Puţine naţiuni au pagini atât de tragice în istoria lor. Dar noi, polonezii, teribil de afectaţi în 2010 de prăbuşirea avionului guvernamental polonez la Smolensk, în Rusia, cunoaştem sentimentul de şoc şi vid care rămâne în inimile oamenilor şi în stat după pierderea bruscă a elitei politice şi sociale, după pierderea bruscă a celor dragi şi a prietenilor. Prin urmare, cu o înţelegere specială ne alăturăm celor dragi ai victimelor şi poporului iranian în rugăciune şi durere", îşi încheie postarea preşedintele polonez.

CITEȘTE ȘI Preşedintele Iranului a murit într-un accident de elicopter. Rusia regretă pierderea unui "prieten adevărat", Pakistanul declară o zi de doliu. Alte reacţii internaţionale
CITEȘTE ȘI Oficial israelian, despre prăbuşirea elicopterului în care a murit preşedintele Iranului: "Nu am fost noi"

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.