Preşedinta Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului francez, Yaël Braun-Pivet, declară luni că înţelege decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a dizolva Adunarea, ”pentru că este important să privim situaţia în faţă şi să ascultăm ce ne spun francezii”, însă consideră că ”exista altă cale, a unei coaliţii, a unui pact de guvernare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unor scoruri bune obţinute de eurosceptici în alegerile europene de duminică în Uniunea Europeană (UE), deputata din Yvelines evocă temeri la adresa democraţiei.

”Democraţia este în pericol, pentru că populiştii au progresat în întreaga Europă. Iar atunci când prorgesiştii sunt la putere statul de drept este ameninţat”, avertizează ea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Yaël Braun-Pivet, angată în politică de şapte ani, de la prima alegere a lui Emmanuel Macron la şefia statului, critică bilanţul macroniştilor.

”Am decis să mă angajez pentru că aveam să facem lucrurile altfel, pentru că aveam să reuşim să reunim energiile pentru a putea înainta în sensul interesului general. Ei, bine, s-a ratat acest lucru”, critică ea.

Este vorba despre o ”slăbiciune” a preşedintelui Republicii a V-a?

”Slăbiciunea este să nu reuşeşti să angajezi ţara pe această cale a cooperării diverselor partide. Era însăşi esenţa depăşirii a ceea şi-a imaginat în 2017 preşedintele Republicii (...). Trebuie să constatăm că nu am reuşit, dar cred că nu este prea târziu”, apreciază ea.

Întrebată despre propria candidatură în alegerile legislative, Yaël Braun-Pivet a anunţat că se gândeşte la acest lucru.

Ea se declară în favoarea unor ”acorduri”, ”coaliţiile cele mai largi posibile”, apreciind că ”avem nevoie de cooperare cu Senatul, cu preşedintele Senatului, cu Les Republicains (LR, dreapta, opoziţie) şi să cooperăm cu socialiştii, ecologiştii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.