Agenţia de ştiri de stat RIA din Rusia a difuzat vineri un videoclip în care un cetăţean rus mărturiseşte că a aruncat în aer maşina unui ofiţer militar rus, la Moscova, la începutul acestei săptămâni, la comanda serviciului de securitate ucrainean SBU, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters precizează că nu a putut verifica independent afirmaţiile bărbatului încătuşat şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Ziarul Kommersant a relatat miercuri că o maşină-capcană a rănit un ofiţer al agenţiei ruse de informaţii militare (GRU), în nordul Moscovei. Alte mass-media au afirmat că bărbatul rănit era un ofiţer militar obişnuit.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ministerul rus de Interne a declarat la momentul respectiv că două persoane au fost rănite în explozie şi că a fost deschis un dosar penal.

Imaginile camerelor de supraveghere au arătat o Toyota Land Cruiser parcată în faţa a ceea ce părea a fi un complex rezidenţial explodând într-o minge de foc.

Autorităţile turce au declarat miercuri seara că au arestat un cetăţean rus la Bodrum, suspectat pentru atac, după ce acesta venise cu avionul de la Moscova.

Vineri, serviciul rus de securitate FSB a afirmat într-un comunicat că bărbatul, pe care l-a numit Evgheni Serebirakov, a fost adus în Rusia din Turcia şi predat anchetatorilor.

În videoclipul difuzat de RIA, care a fost editat pe alocuri pentru a elimina anumite referinţe, Serebirakov a declarat că a fost recrutat de serviciile secrete ucrainene anul trecut şi că i s-a cerut să ucidă "un ofiţer". El spune că a adunat componentele pentru a face o bombă artizanală, la cererea coordonatorului său ucrainean, şi a plasat-o sub vehiculul ofiţerului. În schimb, i s-a promis cetăţenia ucraineană şi 10.000-20.000 de dolari drept recompensă pentru munca sa, susţine el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.