Un ofiţer al agenţiei ruse de informaţii militare (GRU) şi soţia acestuia au fost răniţi după ce maşina în care se aflau a sărit în aer, în nordul Moscovei, relatează presa rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus de Interne a confirmat că două persoane au fost rănite într-o explozie cauzată de detonarea unui dispozitiv neidentificat şi a anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor. Bomba a fost plasată sub caroserie, în apropierea scaunului şoferului.

Explozia a aruncat în aer un SUV Toyota Land Cruiser la scurt timp după ce ofiţerul şi soţia sa au urcat în vehiculul care era parcat în apropierea unui bloc de locuinţe.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit presei ruse, suflul exploziei i-a smuls picioarele ofiţerului, care a lucrat în cadrul Direcţiei Principale de Informaţii a Statului Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse (GRU). Femeia a fost rănită, de asemenea, şi este spitalizată.

Alte cinci maşini au fost avariate în explozie.

Maşina a fost aruncată în aer în apropierea unei clădiri rezidenţiale de pe strada Siniavinskaia din nordul Moscovei. Potrivit canalului Telegram Astra, citat de presa ucraineană, maşina aparţinea lui Andrei Torgaşev, în prezent adjunct al şefului centrului radio de transmisiuni al unei unităţi militare de comunicaţii prin satelit.

Potrivit uneia dintre ipotezele anchetatorilor, atentatul cu maşină capcană are legătură cu activitatea oficială a proprietarului acesteia, scrie TASS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.