Preoţii ortodocşi ruşi au fost aduşi miercuri pentru a binecuvânta maşinile de pompieri care se luptă cu un incendiu uriaş ce a cuprins un depozit de combustibil şi care continuă să ardă la trei zile după ce a fost declanşat de un atac al unei drone ucrainene, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Peste 500 de pompieri s-au ocupat de incendiul uriaş de la depozitul de petrol Proletarsk din regiunea Rostov. Circa 20 din cele 74 de rezervoare de depozitare au luat foc, au declarat autorităţile locale pentru agenţia de presă RIA.

Miercuri, preoţii ortodocşi locali au rostit rugăciuni lângă maşinile de pompieri şi au adus o icoană la faţa locului în sprijinul eforturilor pompierilor. „(Preoţii) au vorbit cu pompierii şi au binecuvântat toate echipamentele de pompieri”, a declarat eparhia locală Volgodonsk pentru agenţia de ştiri Reuters. Ei au adus cu ei o icoană mare a Rugului Aprins, considerată un talisman împotriva focului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit guvernatorului regional Vasili Golubev, apărarea aeriană a doborât drona ucraineană la 18 august, însă resturile acesteia au provocat aprinderea motorinei pe teritoriul instalaţiei.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă, însă administraţia locală a oraşului, citată de mass-media de stat din Rusia, a declarat că nu există niciun pericol de propagare a incendiului la zonele rezidenţiale şi a făcut apel la oameni „să nu cedeze panicii”.

Totuşi, Golubev a declarat că 41 de pompieri au primit tratament medical din cauza efectelor incendiului, inclusiv cinci care au fost plasaţi în îngrijire de urgenţă.

Ucraina nu a comentat atacul, dar forţele sale au vizat infrastructura petrolieră a Rusiei ca parte a eforturilor lor de a contracara invazia la scară largă a Moscovei, care a început în februarie 2022.

Tot miercuri, forţele ucrainene au raportat că au lovit un sistem de apărare aeriană S-300 în apropierea oraşului rus Novoşahtinsk din regiunea Rostov. Lovitura a fost efectuată de marina ucraineană în cooperare cu alte unităţi, a declarat pe Facebook Statul Major al forţelor armate ucrainene. „Forţele de apărare ale Ucrainei continuă să slăbească apărarea aeriană a invadatorilor ruşi”, a declarat acesta. „Este demn de remarcat faptul că invadatorii ruşi folosesc, de asemenea, sisteme S-300 pentru lovituri asupra oraşelor ucrainene paşnice, distrugând clădiri rezidenţiale şi terorizând populaţia civilă”, a adăugat Statul Major.

DRONE DEASUPRA MOSCOVEI

În altă parte pe teritoriul Rusiei, Moscova a declarat că apărarea sa aeriană a doborât 11 drone ucrainene care vizau capitala.

Primarul oraşului, Serghei Sobianin, a declarat că a fost unul dintre cele mai mari atacuri asupra capitalei ruse de la începutul conflictului, dar nu au fost raportate pagube sau victime.

În acelaşi timp, apărarea ucraineană a raportat anihilarea a 50 de drone şi rachete ruseşti. „Inamicul continuă să atace regiunea noastră cu drone de atac. Raidul aerian a durat toată noaptea şi până dimineaţa, timp de peste nouă ore”, a declarat administraţia militară de la Kiev pe Telegram. O casă privată a fost avariată de resturile căzute, în timp ce liniile electrice au fost secţionate, a adăugat aceasta.

Pe teren, Ucraina continuă să deţină o fâşie de teritoriu în regiunea rusă Kursk, în urma incursiunii sale transfrontaliere care a început la 6 august. Este pentru prima dată când teritoriul rusesc este ocupat de o putere străină de la al Doilea Război Mondial.

Între timp, forţele ruse presează puternic spre oraşul Pokrovsk din estul Ucrainei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.