Polonia anunţă luni că a cumpărat din Statele Unite rachete de croazieră - în valoare de 677 de milioane de euro - în vederea creşterii capacităţilor poloneze de apărare împotriva unei ameninţări din partea Rusiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Războiul din Ucraina a demonstrat importanţa de a putea trage rachete asupra unor ţinte inclusiv foarte departe de linia frontului, iar raza rachetelor care vor fi cumpărate este de aproximativ 1.000 de kilometri”, anunţăă într-un comunicat Ministerul polonez al Apărării.

Livrările acestor rachete Joint Air-to-Surface Standoff Missile de tip AGM-158 JASSM-ER urmează să aibă loc în perioada 2028-2030, precizează ministerul.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Polonia dispune de rachete de tip JASSM cu o rază de acţiune de 370 de kilometri, folosite de avioanele poloneze multirol de luptă de tip F-16 de fabricaţie americană.

Acest contract urmeaă să fie semnat în mod oficial marţi, în cadrul unei modernizări rapide a armatei poloneze, accelerată de invazia Ucrainei de către Rusia.

Varşovia şi-a crescut, în contextul ameninţării ruse, bugetul apărării la aproximativ 4% din PIB - cel mai mare nivel în rândul statelor membre NATO.

Ea a lansat o serie de achiziţii de echipament militar în valoare de miliarde de dolari, în principal din Statele Unite şi Coreea de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.