Peste un milion de hectare de păduri erau în flăcări în Rusia, iar suprafeţe mai vaste decât în anii precedenţi au ars deja, anunţăautorităţile din această ţară, deosebit de expusă consecinţelor modificărilor climatice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Incendii uriaşe devastează în fiecare vară porţiuni vaste de păduri în Rusia, în regiuni adesea îndepărtate şi puţin populate, dar ameninţând uneori zone locuite.

””În prezent există peste 500 de focare de incendiu de pădure în ţară, pe o suprafaţă de peste un milion de hectare”, a anunţat miercuri ministrul Suituaţiilor de Urgenţă Aleksandr Kurenkov într-o reuniune cu preşedintele Vladimir Putin, transmisă în direct la televizor.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”APROAPE 6.000 DE FOCARE DE INCENDII NATURALE”

De la începutul anului, ”am înregistrat aproape 6.000 de focare de incendii naturale, pe oo suprafaţă de peste 3,5 milioane de hectare”, a continuat ministrul.

Numărul focarelor de incendiu este în scădere faţă de anul trecut, însă ”suprafaţa terenurilor arse a crescut, din contră, de 1,5 ori”, a adăugat el.

Aleksandr Kurenkov a precizat că peste 6.000 de persoane au fost mobilizate să lupte împotriva incendiilor de pădure.

Incendiile de pădure au izbucnit tot mai devreme în Rusia în aceşti ani, favorizate de valuri timpurii de căldură.

Potrivit ministrului Mediului Aleksandr Kozlov, ele au început în acest an cu o lună mai devreme, ”din cauza unei canicule anormale şi unor furtuni”.

Cele mai afectate teritorii sunt Siberia de Est şi Extremul Orient, mai ales Iakutia, o regiune puţin populată afectată cu regularitate de dezastre climatice.

Este dificil ca un anumit incendiu să fie legat de modificări climatice, însă acestea din urmă fac aceste dezastre mai probabile şi mai virulente, un fenomen observat în numeroase ţări.

Ecologiştii arată cu degetul politica rusă a luptei împotriva incendiilor de pădure, care constă în ignorarea incendiilor, în cazul în care costurile stingerii acestora depăşeşte pagubele estimate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.