Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta) nu mai este creditat, potrivit unui sondaj Ifop, cu o majoritate absolută în Adunarea Naţională în urma turului doi al alegerilor legislative de duminică, relatează BFMTV şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest nou sondaj Ifop, publicat joi, plasează RN şi aliaţii acestuia tot pe primul loc, dar cu 210 până la 240 de deputaţi, în contextul în care înainte de renunţarea la candidaturi dintre cele două toturi îl credita cu aproximativ 30 de mandate în plus.

O majoritate absolută în Adunare înseamnă 289 de mandate.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Institutul credita extrema dreaptă şi aliaţii acesteia cu 30 de mandate în plus înainte de retragerea unor candidaturi între cele două tururi.

Invers, macroniştii îşi atenuează o cădere puternică.

Tabăra preşedintelui francez ar putea să trimită între 95 şi 125 de deputaţi în Adunarea Naţională, potrivit acestei noi anchete de opinie.

Anterior, proiecţiile Ifop o creditau cu 60-90 de mandate după primul tur.

Noul Front Popular (NFP) este creditat în faţa macroniştilor, cu 170 până la 200 de mandate.

Dreapta ar obţine 25-40 de mandate.

92% DINTRE ALEGĂTORI, SIGURI DE VOT

În această anchetă, realizată pentru postul LCI, cotidianul Le Figaro şi Sud Radio, institutul estimează, pe baza chestionarelor, că 68% dintre alegătorii din cele 466 de circumscripţii rămase în joc preconizează să se prezinte la urne duminică.

În primul tur, prezenţa la vot a fost de 69,2%, potrivit Ifop.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 92% dintre alegători se declară siguri de alegerea lor de vot.

Acest sondaj a fost realizat la 3 şi 4 aprilie, pe un eşantion de 1.916 persoane înscrise pe liste electorale, extrase dintr-un eşantion de 2.009 de persoane majore, după metoda cotelor.

Marja de eroare a sondajului este cuprinsă între 1,1 şi 2,5 puncte procentuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.