Mass-media şi partidul de guvernământ au declarat-o pe Claudia Sheinbaum câştigătoare a alegerilor prezidenţiale din Mexic după închiderea urnelor, duminică, astfel că Sheinbaum este pe cale să devină prima femeie preşedinte al ţării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE. Claudia Sheinbaum, activista de stânga devenită om de ştiinţă în domeniul climei, este favorita scrutinului prezidenţial din Mexic
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Postul de televiziune NMAS şi ziarul El Financiero anunţă că sondajele de opinie o dau câştigătoare pe Sheinbaum, deşi nu au oferit cifre.

Şeful partidului de guvernământ MORENA, Mario Delgado, a declarat în faţa susţinătorilor din Mexico City că Sheinbaum a câştigat cu o diferenţă "foarte mare".

Cele mai ample alegeri din Mexic au fost, de asemenea, cele mai violente din istoria modernă, 38 de candidaţi fiind ucişi. 

Violenţele fatale au alimentat îngrijorările cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă cartelurile de droguri pentru democraţie. Duminică, două persoane au fost ucise la secţiile de votare din statul Puebla.

Sheinbaum, care a condus în mod convingător în sondajele de opinie în faţa principalei sale adversare, Xochitl Galvez, va avea sarcina de a face faţă violenţei crimei organizate.

În timpul mandatului preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador au fost ucişi mai mulţi oameni decât în timpul oricărei alte administraţii din istoria modernă a Mexicului, deşi rata omuciderilor a scăzut pe parcurs.

O victorie a lui Sheinbaum ar reprezenta un pas important pentru Mexic, o ţară cunoscută pentru cultura sa macho. Persoana care câştigă scrutinul urmează să înceapă un mandat de şase ani la 1 octombrie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.