Camera Reprezentanţilor a respins miercuri o prelungire de şase luni a bugetului guvernului american, ceea ce creşte riscul ca guvernul federal să fie blocat înainte de alegerile din noiembrie, pe fondul disensiunilor din cadrul Partidului Republican.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bugetul pentru 2025 trebuie să fie adoptat de Congres până la sfârşitul lunii septembrie (sfârşitul anului fiscal) pentru ca toate serviciile să rămână finanţate.

În caz contrar, ar avea loc un „shutdown”, cu milioane de funcţionari publici fără serviciu, unele ajutoare alimentare suspendate şi traficul aerian perturbat, printre altele.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Presiuni din partea lui Donald Trump

Mai mult de zece de republicani s-au alăturat democraţilor pentru a se opune prelungirii propuse de partidul lor, privându-l de majoritatea sa restrânsă în Cameră.

Un alt act legislativ, „Save Act”, a fost adăugat la propunere sub presiunea lui Donald Trump. Aceasta cerea alegătorilor să prezinte dovada cetăţeniei atunci când se înscriu pentru a vota la alegerile federale.

Înainte de votul de miercuri, Donald Trump a declarat pe reţeaua sa de socializare Truth că „dacă republicanii nu primesc Save Act în întregime, nu ar trebui să accepte” prelungirea bugetului. El ameninţase deja cu un shutdown dacă măsura nu va fi adoptată.

Administraţia Biden se opune, subliniind că votul persoanelor fără cetăţenie este deja ilegal şi că nu există nicio dovadă că migranţii fără documente participă la alegeri. Cel puţin 10 republicani s-au pronunţat săptămâna trecută împotriva propunerii, iar votul a fost amânat pentru a se ajunge la un acord în cadrul partidului.

Democrata Rosa DeLauro, şefa comisiei parlamentare dedicate bugetului federal, a criticat miercuri, într-un comunicat, atitudinea republicanilor care „au eşuat într-una dintre cele mai simple sarcini ale lor”. „Mai avem şapte zile lucrătoare pentru a menţine guvernul în funcţiune”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.