Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski efectuează vineri o vizită la Vatican, unde urmează să fie primit de către Papa Francisc, în cadrul unui turneu în Europa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Papa Francisc urmează să-l primească vineri dimineaţa pe Volodimir Zelenski, anunţă miercuri Vaticanul.

El îl va primi la Palatul apostolic de la ora locală 9.30 (10.30, ora României) şi până la ora locală 10.00 (11.00, ora României), precizează într-un scurt comunicat Vaticanul.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Această întâlnire a fost introdusă pe agenda oficială a Suveranului Pontif.

Şeful statului ucrainean îşi începe turneul în Europa miercuri printr-o vizită în Croaţia.

Volodimir Zelenski asistă miercuri, în Croaţia la un summit Europa de Sud-Est-Ucraina al cărui obiectiv este să arate ”susţinetrea de către regiune a poporului ucrainean” şi să ofere ajutor militar trupelor ucrainene afectate de înaintarea rusă pe front.

La summitul de la Dubrovnik iau parte şefii de stat, premierii sau miniştrii de Externe ai 12 state - Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia, Slovenia şi Turcia şi urmează să se anunţe noi cooperări militare.

Premierul croat Andrej Plenkovic a promis că ţara sa va da dovadă de ”solidaritate cu Ucraina, inclusiv militar”.

Croaţia şi Ucraina urmează să semneze un Acord de Cooperare pe termen lung care ar putea avea la bază experienţa croată în deminare după Războiul din 1990 şi tratamentul juridic al crimelor de război.

Croaţia a trimis în ultimii doi ani şi jumătate Ucrainei ajutoare în valoare de 300 de milioane de euro, a anunţat Plenkovic, care a fost de trei ori la Kiev de la invazia rusă, în februarie 2022.

”Aşteptăm de la regiune să se unească pentru a-şi manifesta susţinerea Ucrainei”, anunţa luni ministrul croat de Externe Gordan Grlic Radman.

Vizita lui Volodimir Zelenski - prima în Croaţia - intervine într-un moment dificil pentru Ucraina, ale cărei dorţe sunt în recul pe front, duc lipsă de oameni şi armament.

Preşedintele ucrainean - care transformă fircare vizită într-o tribună de la care cere ajutor suplimentar împotriva Rusiei - şi-a exprimat recent regretul faţă de faptul că Occidentul ”tărăgănează” livrări de rachetă cu rază lungă de acţiune.

Moscova a anunţat miercuri că a recucerit două sate în regiunea rusă Kursk, iar Kremlinul a anunţat că armata rusă a doborât 47 de drone.

Kievul a revendicat, la rândul său, un atac la un depozit ruse armament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.