Sunt necesare ”mai multe săptămâni” în vederea unei înţelegeri a nivelului de transmitere şi a virulenţei noii variante a noului coronavirus descoperită pentru prima oară în Africa de Sud şi denumită B.1.1.529, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Experţi de la OMS, însărcinaţi să urmărească evoluţia virului SARS-CoV-2 care provoacă boala covid-19, se reunesc însă începând de vineri, cu scopul de a stabili dacă este necesar ca această nouă variantă să fie clasificată drept ”îngrijorătoare” sau ”de urmărit”, a precizat într-o conferinţă de presă obişnuită a OMS Christian Lindmeier.

PFIZER ŞI BIONTECH STUDIAZĂ DEJA VARIANTA B.1.1.529

Compania germană în domenul biotehnologiei BioNTech, care a încheiat o alianţă cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, aşteaptă ”cel mai târziu în două săptămâni” prmele rezultate ale unor studii care urmează să permită să se stabilească dacă această nouă variantă a SARS-CoV-2 descoperită în Africa de Sud scapă protecţiei oferite de vaccinul său, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

”Am lansat imediat studii cu privire la varianta B.1.1.529”, care ”diferă în mod clar de variantele cunoscute, deoarece prezintă mutaţii suplimentare la nivelul proteinei spike”, caracteristica virsului SARS-CoV-2, declară AFP purtătoarea de cuvânt.

”Pfizer şi BioNTech s-au pregătit, în urmă cu mai multe luni, să-şi ajusteze vaccinul în mai puţin de şase săptămâni şi să livreze primele doze în 100 de zile”, în cazul în care o variantă dovedeşte rezistenţă la vaccinul lor anticovid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.