Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că faza de lupte intense împotriva Hamas în Fâşia Gaza se apropie de sfârşit, dar a avertizat că războiul se va încheia abia atunci când grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată ce luptele intense se vor încheia în Gaza, a spus Netanyahu duminică, Israelul va putea desfăşura mai multe forţe de-a lungul graniţei de nord cu Libanul, unde luptele cu mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, s-au intensificat

"După ce se va încheia faza intensivă, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forţe spre nord. Şi vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Şi, în al doilea rând, pentru a-i aduce acasă pe rezidenţii noştri (evacuaţi)", a declarat Netanyahu într-un interviu acordat postului israelian Channel 14. "Dacă vom putea, vom face acest lucru pe cale diplomatică. Dacă nu, o vom face în alt mod. Dar îi vom aduce (pe rezidenţi) acasă", a promis el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Multe oraşe israeliene din apropierea graniţei cu Libanul au fost evacuate în timpul luptelor.

Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns: "Foarte curând". Dar armata va continua să opereze în Gaza, a adăugat el. "Nu sunt dispus să pun capăt războiului şi să las Hamas aşa cum este", a subliniat premierul israelian.

Netanyahu şi-a reiterat, de asemenea, respingerea ideii ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Gaza în locul Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.