Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că Israelul este "pregătit pentru o operaţiune foarte intensă" la frontiera sa de nord cu Libanul, unde au loc zilnic schimburi de focuri între armata israeliană şi mişcarea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această declaraţie intervine în plin război în Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, al cărei aliat este Hezbollah. În nordul Israelului, tiruri de rachete şi drone din partea Hezbollah au provocat luni mai multe incendii.

CITEȘTE ȘI Incendii de pădure în nordul Israelului după lansarea de rachete din Liban
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Suntem pregătiţi pentru o operaţiune foarte intensă în nord. Într-un fel sau altul, vom restabili securitatea acolo", a declarat Benjamin Netanyahu, în timpul unei vizite în apropierea graniţei cu Libanul.

Aliaţii naţionalişti ai lui Netanyahu, miniştrii Itamar Ben-Gvir şi Bezalel Smotrich, au cerut în ultimele zile acţiuni urgente pentru restabilirea securităţii în nordul Israelului. "Ei provoacă incendii aici. Toate bastioanele Hezbollah ar trebui, de asemenea, să ardă şi să fie distruse. RĂZBOI", a scris marţi Itamar Ben-Gvir într-un mesaj pe reţeaua Telegram.

Luni, Smotrich a declarat că armata israeliană va trebui să invadeze Libanul şi să împingă "sute de mii de libanezi" din zona de frontieră dintre cele două ţări.

Cele aproape opt luni de violenţe la frontieră s-au soldat cu cel puţin 455 de morţi în Liban, majoritatea combatanţi, şi aproape 90 de civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP. De partea israeliană, cel puţin 14 soldaţi şi 11 civili au fost ucişi în confruntări, potrivit autorităţilor.

Schimburile de tiruri între Israel şi Hezbollah s-a intensificat în ultimele zile, armata israeliană efectuând din ce în ce mai multe lovituri în interiorul teritoriului libanez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.