Miliardarul Elon Musk, a cărui poziţie faţă de Războiul din Ucraina a fost mereu ambiguă, pune la îndoială, într-un ”spaţiu” pe reţeaua sa de socializare X (fosta Twitter), în compania unor senatori republicani, o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Miliardarul american a livrat mii de terminale Starlink Kievului, care permit armatei ucrainene accesul la Internet, dar a propus ca Ucraina să cedeze teritoriu Rusiei pentru a obţine pacea.

El a apreciat luni, într-un ”spaţiu” pe X că ”nu există nicio şansă” ca preşedintele rus Vladimir utin să fie înfrânt în război.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El îi răspundea astfel senatorului republican din Wisconsin Ron Johnson, care aprecia că cei care văd Ucraina victorioasă într-o bună zi ”trăiesc într-o lume imaginară”.

Alţi republicani participnaţi la această întâlnire, senatorii J.D. Vance din Ohio şi Mike Lee din Utah, se opun de mult timp furnizării unor ajutoare americane suplimentare Kievului.

Fostul candidat la preşedinţie Vivek Ramaswamy a participat, la rândul său, la conversaţie.

CEO-ul Tesla şi SpaceX s-a declarat, la fel ca invitaţii săi, împotriva unui proiect din Senat în vederea furnizării unui ajutor suplimentar Ucrainei în valoare de 60 de miliarde de dolari.

”Aceste cheltuieli nu ajută Ucraina. Prelungirea războiului nu-i ajută”, a subliniat el.

Aceasta nu este prima oară când miliardarul ia poziţie în acest subiect.

În octombrie 2023, el a publicat pe X un montaj foto ironic cu un Volodimir Zelenski foarte tensionat şi mesajul ”când au trecut cinci minute şi n-ai cerut miliarde de dolari”.

Omul de afaceri a desfăşurat numeroşi sateliţi Starlink în ajutorul Ucrainei, la începutul războiului. Însă, în prezent are poziţii controversate asupra acestui subiect.

Recent, spionajul ucrainean l-a acuzat pe Elon Musk de faptul că a livrat acelaşi sistem Rusiei., o acuzaţie dezminţită oficial de miliardar şi de Kremlin.

În septembrie, el a declarat că a împiedicat un atac ucrainean împotriva unei baze a Marinei ruse, refuzând o cerere a Kievului de a activa accesul la Internet prin Starlink la Marea Neagră, în Crimeea anexată de Moscova în 2014.

Elon Musk este acuzat cu regularitate de complezenţă faţă de Vladimir Putin.

În ”spaţiul” de luni, el a respins această acuzaţie drept ”absurdă” şi a argumentat că întreprinderile sale ”probabil au făcut mai mult decât oricine pentru a slăbi Rusia”.

Într-un interviu-fluviiu acordat jurnalistul conservator american Tucker Carlon, Vladimir Putin şi-a exprimat admiraţia faţă de Elon Musk, pe care-l consideră o ”personaă inteligentă”, ”excepţională” şi un ”om de afaceri talentat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.