Forumul Familiilor Ostaticilor a anunţat luni moartea unui ostatic israelian, exact când se împlinea un an de când a fost răpit de la festivalul de muzică Nova, în timpul atacului mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra sudului Israelului, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Forum Familiilor Ostaticilor deplânge uciderea lui Idan Shtivi”, în vârstă de 28 de ani, al cărui corp „se află încă” în Gaza, a scris Forumul într-un comunicat, în timp ce Israelul marchează prima comemorare a celei mai negre zile din istoria sa de după Holocaust.

Forumul Familiilor afirmă că ostaticul Idan Shtivi a fost răpit din Kfar Aza şi ucis în atacul din 7 octombrie 2023, corpul său fiind reţinut în Fâşia Gaza.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Nu există deocamdată niciun comentariu din partea armatei israeliene, iar Forumul nu oferă detalii cu privire la motivul în care a fost confirmată moartea lui Shtivi.

Shtivi, în vârstă de 28 de ani, a fost luat ostatic de teroriştii Hamas la festivalul Nova, unde se oferise voluntar să fotografieze evenimentul. Se alăturase petrecerii la ora 6 a.m., iar la ora 7 şi-a sunat prietena, spunându-i despre rachetele care zburau deasupra şi i-a spus că pleacă. A plecat cu maşina sa împreună cu doi prieteni, Lior şi Yulia, dar a fost blocat de terorişti pe drumul spre nord. Apoi a întors maşina şi a început să meargă spre sud, însă a pierdut controlul vehiculului şi a lovit un copac.

Ultima dată a fost văzut în acel loc, iar maşina a fost găsită mai târziu, plină de găuri de gloanţe şi sânge. Cadavrele prietenilor săi au fost găsite, dar Shtivi a fost identificat ulterior de forţele de securitate ca fiind luat ostatic în Gaza.

Se crede că 97 dintre cei 251 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie se află încă în Gaza, inclusiv cadavrele a cel puţin 33 de persoane a căror moarte a fost confirmată de armata israeliană.

Membrii familiilor ostaticilor se aflau luni pe strada Aza din Ierusalim, lângă locuinţa premierului Benjamin Netanyahu, la ora 6:29 a.m., ora atacului Hamas din urmă cu un an. Unii plângeau în tăcere, alţii erau stoici, în timp ce o sirenă a sunat două minute dintr-o dubă din apropiere pentru a marca ora la care a început atacul terorist al Hamas în urmă cu un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.