Misoginia extremă va fi tratată ca o formă de extremism conform noilor planuri guvernamentale, a anunţat Ministerul de Interne britanic, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Yvette Cooper, ministrul de interne, a ordonat o analiză a strategiei de combatere a extremismului din Regatul Unit pentru a determina cea mai bună modalitate de a aborda ameninţările reprezentate de ideologiile dăunătoare.

Analiza va aborda şi ura faţă de femei, una dintre tendinţele ideologice care, potrivit guvernului, câştigă teren.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cooper a declarat că a existat o creştere a extremismului „atât online, cât şi pe străzi”, care „distruge însăşi ţesătura comunităţilor noastre şi a democraţiei noastre”.

Analiza va urmări creşterea extremismului islamist şi de extremă dreaptă în Regatul Unit, precum şi tendinţele ideologice mai ample, inclusiv misoginia extremă sau convingerile care se încadrează în categorii mai largi, cum ar fi violenţa.

De asemenea, se vor analiza cauzele şi comportamentul radicalizării tinerilor.

Cooper a declarat că strategia va "cartografia şi monitoriza tendinţele extremiste" pentru a afla cum să perturbe şi să îndepărteze oamenii de acestea.

De asemenea, aceasta va "identifica orice lacune în politica existentă care trebuie abordate pentru a-i reprima pe cei care promovează convingeri dăunătoare şi pline de ură şi violenţă", a spus ea.

Cooper a precizat că, în ultimii ani, acţiunile împotriva extremismului au fost "puternic golite de conţinut".

Rezultatele cercetării vor sta la baza unei noi strategii de combatere a extremismului, care a fost promisă în manifestul laburist şi despre care Ministerul de Interne afirmă că va "răspunde modelelor în creştere şi în schimbare" de extremism din Regatul Unit.

Nu este clar cât timp va dura această "evaluare rapidă ". Aceasta face parte dintr-o serie de analize ale politicilor pe care laburiştii le-au anunţat de la venirea la putere în iulie, inclusiv Analiza strategică a apărării, analiza cheltuielilor şi o analiză a Curriculumului naţional.

Criticii ar putea argumenta că unele evaluări sunt un substitut pentru acţiunea reală, dar Partidul Laburist a subliniat că nu a existat o nouă strategie de combatere a extremismului din 2015 şi că o evaluare a ameninţărilor noi şi emergente este necesară de mult timp.

Aceasta nu este prima dată când guvernul consideră misoginia drept o formă de extremism.

De câţiva ani există preocupări legate de „cultura Incel”, o mişcare online formată în principal din bărbaţi tineri care se descriu ca fiind „involuntar celibatari” şi dau vina pe femei şi pe „masculii alfa” pentru problemele lor.

Atacul armat din Plymouth din 2021, comis de Jake Davison, în vârstă de 22 de ani, care a ucis cinci persoane înainte de a se împuşca mortal, a fost legat de ideologia Incel.

La momentul respectiv, nu s-a luat nicio măsură politică suplimentară, însă este posibil ca incidente de acest gen, precum şi creşterea numărului de persoane influente în social media, precum Andrew Tate - un misogin autoproclamat - să fi împins noul guvern să se gândească din nou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.