Miliardarul japonez Yusaku Maezawa şi-a anulat misiunea "dearMoon", despre care se spunea că ar fi fost primul zbor privat în jurul Lunii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, echipa îşi propusese să efectueze zborul circumlunar cu celebrităţi la bord până la sfârşitul anului trecut, dar acest lucru a devenit "irealizabil", a precizat misiunea întrun comunicat pe site-ul său.

"Fără o certitudine a programului pe termen scurt, Maezawa a luat cu inima strânsă decizia inevitabilă de a anula proiectul", se arată în comunicat. "Tuturor celor care au susţinut acest proiect şi au aşteptat cu nerăbdare această misiune le mulţumim sincer şi ne cerem scuze pentru acest deznodământ."

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Într-un mesaj separat postat pe site-ul misiunii, Maezawa a sugerat că motivul anulării a fost incertitudinea cu privire la dezvoltarea proiectului, spunând că a semnat contractul în 2018 pe baza presupunerii că lansarea va avea loc până la sfârşitul anului 2023.

"Este un proiect în curs de dezvoltare, aşa că este ceea ce este, dar este încă incert când Starship poate fi lansat", a spus Maezawa. "Nu îmi pot planifica viitorul în această situaţie şi mă simt groaznic să îi fac pe membrii echipajului să aştepte mai mult, de unde şi decizia dificilă de a anula în acest moment".

SpaceX, compania lui Elon Musk, l-a numit pe Maezawa, fondatorul magazinului japonez de modă online Zozo Inc (3092.T), primul său pasager privat în 2018.

Trei ani mai târziu, el a fost primul pasager privat care a vizitat Staţia Spaţială Internaţională în mai bine de un deceniu, lansându-se cu o rachetă Soyuz.

În 2022, Maezawa anunţa că starul K-pop TOP şi DJ-ul Steve Aoki se vor număra printre cei opt membri ai echipajului pe care plănuia să îl ia în misiunea dearMoon.

În noiembrie, el a declarat că misiunea va fi amânată până în acest an sau pentru mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.