Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat duminică că el vrea ca Germania să trimită migranţi înapoi în Grecia, unde peste 50.000 de oameni aşteaptă deja să fie distribuiţi între statele membre ale Uniunii Europene, relatează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am făcut multe, în Europa, pentru a îmbunătăţi situaţia refugiaţilor în Grecia", a declarat ministrul pentru ediţia de duminică a ziarului "Welt am Sonntag".

"Acest lucru trebuie să aibă drept consecinţă să ne permită să trimitem refugiaţi înapoi în Grecia, în conformitate cu regulamentele de la Dublin", a spus.de Maiziere.

Regulemantele de la Dublin prevăd ca statul membru UE pe teritoriul căruia a intrat pentru prima dată o persoană în blocul european să înregistreze cererea de azil.

Din cauza deficienţelor din sistemul de azil grec şi a numărului uriaş de persoane care sosesc în această ţară, Germania a suspendat expulzările către Grecia începând din 2011.

De Maiziere a subliniat că UE are nevoie mai întâi să dezvolte o abordare comună în privinţa refugiaţilor şi că Berlinul nu poate implementa o asemenea politică singură

"Atunci când atacăm această problemă singuri există pericolul ca, în scurt timp, tribunalele administrative să blocheze expluzările", a spus el.

Ministrul de Interne face aceste declaraţii la un an de când Germania şi-a deschis frontiera şi a primit 1,1 milioane de refugiaţi, dintre care mulţi au intrat pe teritoriul UE prin Grecia.

Pe de altă parte, nu toţi nou-veniţii se califică să primească azil în Germania. De asemenea, soluţionarea cererilor de azil şi expulzarea sunt un proces încet şi de durată.

În prezent, în Grecia se află peste 50.000 de migranţi. Mulţi dintre ei au cerut azil în această ţară, după ce planurile de a ajunge în Europa de Nord le-au fost blocate odată cu închiderea rutei balcanice a migraţiei şi în urma Acordului UE-Turcia de limitare a migraţiei la Marea Egee, din Turcia către Grecia.

Criza refugiaţilor a pus la grea încercare capacitatea Germaniei de a-i integra şi susţine pe solicitanţii de azil şi a condus la o reacţie extrem de dură în rândul germanilor înaintea alegerilor la nivel naţional de anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.