Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat duminică că Uniunea Europeană trebuie să discute despre interzicerea importurilor de gaze ruseşti, după ce oficialii ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi în apropiere de Kiev, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns", a declarat Christine Lambrecht, într-un interviu acordat postului public ARD.

Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargo asupra importurilor de energie din Rusia, spunând că economia sa şi cea a altor ţări europene sunt prea dependente de acestea.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Rusia asigură 40% din necesarul de gaze al Europei.

Dar Lambrecht a spus că miniştrii UE vor trebui acum să discute despre o interdicţie, potrivit unui tweet al ministerului ei.

Ministrul de Externe Annalena Baerbock a cerut duminică, de asemenea, sancţiuni mai dure împotriva Moscovei, dar nu a menţionat sectorul energetic.

"Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile împotriva Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere", a spus ea pe Twitter.

UE lucrează la sancţiuni suplimentare de ceva timp, dar comisarul pentru Economie Paolo Gentiloni a declarat sâmbătă că orice măsuri suplimentare nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a declarat sâmbătă că a preluat controlul complet asupra regiunii Kiev pentru prima dată de când Rusia şi-a lansat invazia pe 24 februarie.

Primarul din Bucea, un oraş eliberat la 37 km nord-vest de capitală, a declarat că 300 de locuitori au avut fost ucis de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzaţia, spunând că imaginile şi fotografiile care arată cadavrele din Bucea sunt ”încă o provocare” a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, într-o declaraţie, organizaţiilor internaţionale precum Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocităţi.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.