Cel puţin 23 de persoane au fost ucise, după ce militanţi islamişti înarmaţi au blocat duminică seară traseul pe un drum din provincia rebelă pakistaneză Balochistan, au coborât pasagerii din vehicule şi i-au împuşcat după ce le-au verificat cărţile de identitate, apoi au incendiat cel puţin zece maşini, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Bărbaţii înarmaţi nu au ucis doar pasagerii, ci şi şoferii camioanelor care transportau cărbune”, a declarat Hameed Zahir, comisarul adjunct al zonei în care a avut loc incidentul.

Cel puţin 10 camioane au fost incendiate după ce şoferii lor au fost ucişi, a adăugat el.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Militanţii care luptă împotriva unei insurecţii etnice vechi de zeci de ani pentru a cere secesiunea de Pakistan a Balochistanului bogat în resurse au luat ca ţintă muncitorii din provincia estică Punjab, despre care consideră că le exploatează resursele.

Într-un comunicat, grupul Armata de Eliberare a Balochistanului a declarat că luptătorii săi au vizat militari care călătoreau în haine civile, care au fost împuşcaţi după ce au fost identificaţi.

Cu toate acestea, ministrul pakistanez de interne a declarat că morţii sunt cetăţeni nevinovaţi.

Biroul prim-ministrului Shehbaz Sharif a condamnat atacul într-un comunicat, promiţând că forţele de securitate vor riposta şi îi vor aduce pe cei responsabili în faţa justiţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.