Dmitri Medvedev, înalt responsabil rus pentru securitate şi fost preşedinte, a declarat sâmbătă că Rusia ar putea distruge capitala ucraineană Kiev cu arme nenucleare ca răspuns la utilizarea de către Ucraina a rachetelor occidentale cu rază lungă de acţiune, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Medvedev a declarat că Moscova are deja motive formale pentru a utiliza arme nucleare de la incursiunea Ucrainei în regiunea rusă Kursk, dar ar putea folosi în schimb unele dintre noile sale tehnologii de armament pentru a reduce Kievul la „un punct uriaş topit” atunci când răbdarea sa se va termina.

"La naiba! Este imposibil, dar s-a întâmplat", a scris el în engleză pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că, dacă Occidentul permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază mai lungă de acţiune, ar însemna că "ţările NATO sunt în război cu Rusia".

"Nu am o părere prea bună despre Putin", a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, întrebat despre ameninţările preşedintelui rus privind un posibil război între Rusia şi NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.