Mii de cercetători şi susţinători ai ştiinţei s-au adunat sâmbătă în Washington, precum şi în marile oraşe americane pentru a lua parte la ”Marşul pentru Ştiinţă”. Acest eveniment are ca scop să apere rolul ştiinţei în societate şi să atragă atenţia asupra necesităţii unor dovezi reale în discursul politicienilor din aşa-numită epocă a post-adevărului, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De asemenea, participanţii de la principalul eveniment din Washington intenţionează să mărşăluiască spre Casa Albă pentru a protesta faţă de ostilitatea exprimată vizavi de ştiinţă şi de fapte reale de către preşedintele Donald Trump.

Organizatorii au anunţat că se aşteaptă ca mii de persoane să participe la ”Marşul pentru Ştiinţă” din Washington DC.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acest marş este organizat chiar în ziua Pământului, iar participanţii vor să transmită un mesaj puternic împotriva politicilor administraţiei Trump, care sunt îndreptate împotriva cercetării ştiinţifice şi neagă existenţa încălzirii globale. Preşedintele republican a susţinut anterior că încălzirea globală este o farsă, care are drept scop să submineze economia Statelor Unite.

Donald Trump a ameninţat chiar că va retrage ţara din Acordul Climatic de la Paris, semnat în 2015 de către preşedintele Barack Obama.

De asemenea, acesta a eliminat un regulament care-i obliga pe oficiali să considere impactul asupra mediului înconjurător înainte de a lua o decizie în Statele Unite.

Peste 600 de marşuri pentru ştiinţă vor avea loc sâmbătă în mai multe oraşe americane, iar cercetătorii au protestat în solidaritate în Noua Zeelandă şi Germania.

Mii de persoane au ieşit în stradă pentru ştiinţă în marile oraşe neo-zeelandeze, iar numărul participanţilor a ajuns la 11.000 de persoane în Berlin.

”Ştiinţa nu este o opţiune - faptele alternative sunt minciuni”, au scandat protestatarii din Berlin.

De asemenea, alte mii de persoane au participat la marşurile organizate în alte oraşe germane, în special în oraşele universitare din Germania.

În Londra, biologi, fizicieni şi astronomi s-au numărat printre participanţii de la ”Marşul pentru Ştiinţă”.

Mulţi şi-au exprimat teama cu privire la viitorul cercetării ştiinţifice în Marea Britanie şi a continuării proiectelor internaţionale după retragerea ţării din Uniunea Europeană.

Între timp, 600 de persoane s-au adunat în Geneva, iar alte câteva sute de persoane au protestat în alte oraşe europene, precum Amsterdam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.