Ministerul libanez al Sănătăţii a anunţat miercuri că atacurile israeliene s-au soldat cu cel puţin un mort şi nouăsprezece răniţi în estul ţării, la câteva ore după moartea a patru persoane în alte atacuri în sud, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit ministerului, atacurile au avut loc în jurul miezului nopţii, ora locală, în câmpia Bekaa, la o zi după un atac similar în aceeaşi regiune, vizând, potrivit armatei israeliene, „depozite de arme aparţinând Hezbollah”, mişcarea şiită libaneză susţinută de Iran şi aliată a Hamas-ului palestinian.

Autorităţile libaneze nu au precizat dacă morţii şi răniţii erau civili sau combatanţi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Marţi, Hezbollah a anunţat moartea a patru dintre luptătorii săi în urma unor atacuri israeliene asupra satului Dhayra, în sudul Libanului.

Hezbollah a revendicat apoi tirul de rachete Katyusha asupra mai multor poziţii militare din nordul Israelului, ca represalii pentru atacul asupra Dhayra. De asemenea, a anunţat că a lansat mai multe rachete şi drone împotriva poziţiilor armatei israeliene de pe Înălţimile Golan ocupate şi anexate de Israel, ca „represalii” pentru atacurile din Bekaa.

La rândul său, armata israeliană a declarat că a identificat aproximativ 115 proiectile trase din Liban spre nordul Israelului şi Golanul sirian ocupat. „Unele proiectile au fost interceptate, iar altele au aterizat în zone nelocuite”, a declarat aceasta. Nu au fost raportaţi răniţi, dar armata a declarat că acestea au provocat incendii în unele zone.

Armata israeliană a mai declarat că forţele aeriene au lovit lansatoare de proiectile şi mai multe structuri „militare Hezbollah” în sudul Libanului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.