Ksenia Karelina, o femeie care are dublă cetăţenie, rusă şi americană, a pledat „vinovat” în faţa unui tribunal rus la acuzaţia de trădare, a declarat miercuri avocatul ei, citat de agenţia de presă de stat RIA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ksenia Karelina a fost arestată de serviciul rus de securitate FSB după ce a zburat în Rusia pentru a-şi vizita familia din Ekaterinburg la începutul anului.

Karelina, care nu a fost inclusă în schimbul major de deţinuţi care a avut loc săptămâna trecută între Rusia şi Occident, este judecată în oraşul Ekaterinburg pentru o donaţie pe care a făcut-o în 2022 către o organizaţie caritabilă ce sprijină Ucraina.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Audierea de miercuri a fost prima în cazul ei de la schimbul de la 1 august, care a implicat 24 de deţinuţi închişi în şapte ţări, în urma căruia trei cetăţeni americani au fost eliberaţi din închisorile ruseşti.

RIA a relatat că acuzarea şi apărarea îşi vor rezuma argumentele în cazul Karelinei joi, iar verdictul va fi anunţat în aceeaşi zi.

Karelina s-a născut în Rusia, dar a emigrat în Statele Unite în 2012 şi a devenit cetăţean american în 2021. În vârstă de 33 de ani, angajată a unui spa din Los Angeles şi balerină amatoare, ea riscă o pedeapsă de la 12 ani la închisoare pe viaţă, dacă va fi găsită vinovată.

Anchetatorii au formulat acuzaţia de trădare după ce au descoperit pe telefonul ei mobil că a donat 51,80 de dolari către Razom, o organizaţie caritabilă care oferă ajutor Ucrainei, atunci când Rusia şi-a invadat vecinul în februarie 2022. FSB a susţinut că beneficiarul final era armata ucraineană.

Organizaţia Razom a declarat, la momentul arestării sale, că este "îngrozită". Site-ul caritabil al organizaţiei afirmă că aceasta sprijină o serie de proiecte umanitare, inclusiv furnizarea de truse de prim-ajutor, sobe pe lemne, generatoare, radiouri şi vehicule pentru medicii ucraineni din prima linie. De asemenea, ajută copiii ucraineni şi comunităţile vulnerabile afectate de război, inclusiv prin furnizarea de alimente, adăposturi, sprijin psihologic şi apă potabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.