Kremlinul a declarat luni că Rusia apreciază eforturile premierului ungar Viktor Orban de a clarifica poziţiile Rusiei şi Ucrainei în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului lor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Viktor Orban a purtat vineri discuţii despre un potenţial acord de pace ucrainean cu preşedintele rus Vladimir Putin, înfuriindu-i pe unii lideri ai Uniunii Europene care au avertizat în privinţa împăcării cu Moscova. Luni, el s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping în timpul unei vizite neaşteptate la Beijing, pe care a descris-o ca fiind a treia etapă a unei "misiuni de pace". Iniţiativa nu are sprijinul Comisiei Europene sau al Ucrainei.

"Domnul Orban ia o iniţiativă serioasă de a compara poziţiile diferitelor părţi pe baza surselor originale, iar noi apreciem aceste eforturi ale domnului Orban", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing de presă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Există un întreg set de dezacorduri între părţile implicate, dar cel puţin domnul Orban face o încercare foarte serioasă de a înţelege esenţa acestor dezacorduri, ceea ce este foarte apreciat", a mai spus Peskov.

Liderul Ungariei va pleca luni spre Washington, unde guvernul va participa la summitul NATO din această săptămână, a anunţat guvernul de la Budapesta. Întrebat de reporteri dacă Putin a trimis un mesaj prin Orban preşedintelui american Joe Biden şi altor lideri NATO, Peskov a spus că nu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.