Kremlinul a declarat luni că va fi numit un nou ambasador al Rusiei în Statele Unite, respingând speculaţiile potrivit cărora relaţiile cu Washingtonul vor fi degradate la sfârşitul mandatului actualului trimis Anatoli Antonov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De origine siberiană, Anatoli Antonov, în vârstă de 69 de ani, este diplomat de carieră şi este şeful ambasadei ruse la Washington din 2017. El a declarat în iulie că misiunea sa se apropie de sfârşit.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin nu are în program în prezent să-l primească pe Antonov, dar a adăugat că un ambasador are posibilitatea de a raporta zilnic preşedintelui.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Întrebat dacă întoarcerea lui Antonov indică faptul că relaţiile cu Washingtonul sunt în curs de degradare, Peskov a spus: „Nu, desigur, un ambasador va fi numit în timp util”.

Confruntarea actuală dintre Rusia şi Occident cu privire la Ucraina este fără precedent în istorie, iar o greşeală ar putea duce la o catastrofă, a declarat joi un diplomat rus de rang înalt, întrebat despre comparaţiile cu criza rachetelor cubaneze din 1962.

CITEȘTE ȘI Rusia afirmă că actuala confruntare cu Occidentul este fără precedent în istorie. O greşeală ar putea duce la catastrofă, avertizează Serghei Riabkov

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani şi jumătate, cel mai amplu război terestru din Europa de la al Doilea Război Mondial, a declanşat o confruntare majoră între Rusia şi Occident, iar oficialii ruşi spun că acesta intră acum în cea mai periculoasă fază de până acum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.