Rusia are în vedere ”măsuri” în vederea ”contracarării ameninţării grave” reprezentate de NATO, ameninţă joi un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem obligaţi să analizăm foarte profund deciziile care au fost luate (miercuri, la summitul NATO de la Washington), discuţiile care au avut loc, să analizăm foarte activ textul Declaraţiei Comune care a fost adoptată”, a declarat el.

”Este vorba despre o ameninţare foarte gravă la adresa securităţii naţionale” ruse, care ”ne va obliga să luăm măsuri chibzuite, coordonate şi eficiente pentru a îndigui NATO”, a subliniat el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse nu a precizat nici când vor fi luate aceste ”măsuri” şi nici de ce natură vor fi.

”Constatăm că adversarii noştri din Europa şi din Statele Unite nu sunt partizani ai dialogului. iar judecând după documentele adoptate la summitul NATO, ei nu sunt partizani ai păcii”, a adăugat Dmitri Peskov.

SUSŢINEREA UCRAINEI, REAFIRMATĂ

NATO şi-a cnsolidat miercuri susţinerea Ucrainei, care se opune ofensivei la scară mare a Rusiei lansate în februarie 2022 cu susţinerea militară şi fiannciară a Occidentului.

Liderii NATO au promis KIevului avioane de fabricaţie americană de tip F-16 şi baterii de apărare antiaeriană, cu care să contracareze atacurile zilnice ale armatei ruse.

Ei au recunoscut tot miercuri că Ucraina este pe un drum ”ireversibil” către aderarea la NATO, ceea ce înseamnă încă o frontieră directă între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.