Ucraina a desfăşurat întăriri în sectorul Ceasiv Iar, un punct strategic pe frontul de est, o ”uşă” către mari oraşe miniere din Donbas, anunţă o unitate de luptă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova vizează acest oraş, în prezent în ruină, cu scopul de a străpunge către Hramatorsk, principalul oraş aflat în continuare sub control ucrainean în regiune, considerat ”garnizoana” frontului de est.

”Unităţi din a 24-a Brigadă Mecanizată au fost redesfăşurate să întărească apărarea în sectorul Ceasiv Iar”, a anunţat joi într-un comunicat postat pe Facebook brigada.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ea recunoaşte că ”situaţia dinăuntrul şi din jurul oraşului este extrem de dificilă”.

A 24-a Brigadă Mecanizată dă asigurări că ”distruge masiv inamicul”, dar recunoaşte ”pierderi”.

O înregistrare video aeriană deasupra Ceasiv Iar, publicată miercuri pe canalul Telegram de către cea 225-a Brigadă de Asalt ucraineană ”Lebăda Neagră”, arăta o localitate devastată şi înţesată de coloane de fum care se ridicau la cer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.