Vicepreşedintele Kamala Harris, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din USA, a publicat sâmbătă o scrisoare de la medicul său care o declară sănătoasă şi aptă pentru o funcţie înaltă, într-un efort de a se pune în contrast cu omologul său republican, Donald Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-o notă distribuită de Casa Albă, medicul vicepreşedintelui, Joshua Simmons, a declarat că cel mai recent examen fizic al lui Harris, efectuat în aprilie, a fost „neremarcabil”, că ea menţine un stil de viaţă activ şi o „dietă foarte sănătoasă”, în ciuda unui program încărcat. Are alergii sezoniere şi urticarie sporadică, dar nu consumă tutun şi bea alcool cu moderaţie.

„Ea are rezilienţa fizică şi mintală necesară pentru a îndeplini cu succes sarcinile Preşedinţiei, inclusiv cea de şef al executivului, şef de stat şi comandant suprem”, a scris medicul.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Doctorul Simmons a declarat că alergiile lui Harris au fost bine gestionate cu medicamente eliberate fără reţetă şi cu prescripţie medicală. Urticaria este „sporadică şi tranzitorie şi nu pare a fi declanşate de o anumită expunere şi nici nu este asociată cu alte simptome”, răspunzând bine la tratamentul cu antihistaminice. Harris a făcut imunoterapie alergenică în ultimii trei ani, ameliorându-şi considerabil simptomele de alergie şi urticarie şi negând nevoia de medicaţie, în afară de spray-ul nazal ocazional, a spus el.

Harris poartă lentile de contact.

Istoricul său familial include cancerul de colon al mamei sale. Harris este la zi cu procedurile preventive de sănătate, inclusiv colonoscopia şi mamografiile anuale, a mai spus medicul.

Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, candidează pentru Casa Albă împotriva republicanului Donald Trump, care are 78 de ani. Ea şi-a făcut publice informaţiile medicale sâmbătă, într-un efort de a atrage atenţia asupra refuzului contracandidatului său de a face acest lucru, potrivit unui consilier al lui Harris.

Campania lui Harris este dornică să evidenţieze vârsta fostului preşedinte, deoarece a devenit cel mai în vârstă candidat înscris în cursa prezidenţială după ce preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a dat la o parte ca purtător de stindard democrat, în iunie, în urma unei prestaţii slabe la o dezbatere cu Donald Trump.

Campania lui Harris speră că prin contrastul creat între tinereţea şi acuitatea sa mintală şi vârsta mai înaintată a lui Trump şi tendinţa acestuia de a divaga, precum şi prin diferenţele de transparenţă dintre cei doi, mai mulţi alegători indecişi vor căpăta convingerea că ea este mai potrivită pentru funcţie decât el.

Un medic de la Casa Albă a declarat în 2018, când Trump era în funcţie, că în general acesta era într-o stare excelentă de sănătate atunci, dar ar trebui să mai slăbească şi să înceapă o rutină zilnică de exerciţii fizice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.