Vicepreşedintele american Kamala Harris a condamnat pierderile de vieţi omeneşti în urma unui atac aerian israelian împotriva unei şcoli din Gaza, de sâmbătă, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult de 70 de persoane au fost ucise în clădirea care adăpostea palestinieni strămutaţi, a declarat pentru BBC directorul unui spital.

Harris a declarat că "mult prea mulţi" civili au fost ucişi "încă o dată" şi a reiterat apelurile pentru un acord privind ostaticii şi o încetare a focului, reluând comentariile făcute de Casa Albă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Un purtător de cuvânt militar israelian a declarat că şcoala al-Taba'een "a servit ca o instalaţie militară activă a Hamas şi a Jihadului Islamic", ceea ce Hamas neagă.

Vorbind în cadrul unui eveniment de campanie în Phoenix, Arizona, Harris a declarat că Israelul are dreptul să "atace Hamas", dar are şi "o responsabilitate importantă" de a evita victimele civile.

Atacul aerian de sâmbătă a fost criticat de puterile occidentale şi regionale, Egiptul afirmând că a arătat că Israelul nu doreşte să ajungă la o încetare a focului sau să pună capăt războiului din Gaza.

Fadl Naeem, şeful spitalului al-Ahli, unde au fost transportate multe dintre victime, a declarat că aproximativ 70 de victime au fost identificate în orele care au urmat atacului - rămăşiţele multor altora fiind atât de grav desfigurate încât identificarea a fost dificilă.

Armata israeliană a declarat că a "lovit cu precizie teroriştii Hamas care operează într-un centru de comandă şi control al Hamas încorporat în şcoala al-Taba'een".

O declaraţie a Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) şi a Agenţiei israeliene de securitate a arătat că "cel puţin 19 terorişti Hamas şi Jihadul Islamic" au fost "eliminaţi" în atac.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că "diverse indicii ale serviciilor de informaţii" sugerează o "probabilitate ridicată" ca Ashraf Juda, comandantul Brigăzii de tabere centrale a Jihadului Islamic, să se fi aflat la şcoala din Taba'een în momentul atacului.

El a spus că nu este încă clar dacă acesta a fost ucis în atac.

Purtătorul de cuvânt israelian a declarat că cifrele privind victimele publicate de oficialii Hamas "nu se aliniază cu informaţiile deţinute de IDF, cu muniţiile precise utilizate şi cu precizia atacului".

Hamas a descris atacul drept o "crimă oribilă şi o escaladare periculoasă" în "războiul de exterminare al Israelului împotriva poporului palestinian".

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, Sean Savett, a declarat că Hamas a folosit şcolile "ca locaţii pentru a se aduna şi a opera".

"Dar, de asemenea, am spus în mod repetat şi consecvent că Israelul trebuie să ia măsuri pentru a reduce la minimum vătămarea civililor", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.