Preşedintele Joe Biden s-a adresat naţiunii din Biroul Oval şi a declarat, miercuri, că abandonarea campaniei sale de realegere şi susţinerea vicepreşedintelui său, Kamala Harris, în calitate de candidat democrat a fost cea mai bună modalitate de a uni ţara şi de a salva democraţia, în ciuda ambiţiei sale de a câştiga un al doilea mandat. La câteva minute după încheierea discursului prezidenţial al lui Joe Biden, Donald Trump a reacţionat pe reţeaua sa Truth Social.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Donald Trump consideră discursul lui Joe Biden "abia inteligibil"

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Anunţul lui Biden privind retragerea din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, duminică, a urmat unei dezastruoase dezbateri din iunie cu Donald Trump, care a exacerbat întrebările cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe candidatul republican sau de a servi încă patru ani dacă ar reuşi.

"Am decis că cea mai bună cale de urmat este să predau ştafeta unei noi generaţii. Acesta este cel mai bun mod de a ne uni naţiunea", a continuat el.

"În ultimele săptămâni, mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această întreprindere crucială", a mai spus el, adăugând că a venit "timpul" "să avem voci noi (...) voci tinere".

Joe Biden a salutat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, care îl înlocuieşte în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, numind-o o femeie "experimentată şi puternică".

"Are experienţă, este puternică, este capabilă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi", a declarat preşedintele democrat. 

America este "mai puternică" decât "orice tiran", a spus Biden.

"America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai mare decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran", a insistat preşedintele democrat. "Aceasta este cea mai puternică idee din istoria lumii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.