Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri dimineaţă, la Washington, că se aşteaptă ca aliaţii NATO să convină asupra unui pachet "substanţial" pentru Ucraina şi să extindă alte parteneriate, în special în regiunea Asia-Pacific, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stoltenberg a declarat că pachetul ar implica un nou comandament NATO pentru Ucraina, care să ofere asistenţă şi formare în domeniul securităţii, precum şi un angajament pe termen lung de a continua şi susţine sprijinul pentru Kiev.

El a spus că vor exista noi anunţuri de sprijin militar imediat, inclusiv apărare aeriană şi măsuri pentru a asigura interoperabilitatea deplină între forţele ucrainene şi forţele NATO.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De asemenea, secretarul general al NATO a spus că se aşteaptă ca aliaţii să reitereze angajamentul că Ucraina va deveni membru NATO.

Cel mai recent proiect al declaraţiei finale a summitului, care trebuie să fie aprobat de toţi participanţii, afirmă că NATO va continua să sprijine Ucraina "pe calea sa ireversibilă către integrarea euro-atlantică deplină, inclusiv aderarea la NATO", a declarat o sursă din NATO pentru Reuters.

Proiectul reafirmă, de asemenea, că NATO "va fi în măsură să adreseze o invitaţie Ucrainei de a adera la alianţă atunci când aliaţii sunt de acord şi condiţiile sunt îndeplinite", a precizat sursa.

Într-un discurs energic susţinut marţi, preşedintele american Joe Biden a declarat că NATO este "mai puternică decât a fost vreodată" şi că Ucraina îl poate şi îl va opri pe liderul rus Vladimir Putin "cu sprijinul deplin şi colectiv" al aliaţilor.

Membrii NATO au anunţat deja livrarea a încă cinci sisteme Patriot şi a altor sisteme strategice de apărare aeriană pentru a ajuta Ucraina. Mai multe anunţuri de ajutor sunt aşteptate la summit, care marchează cea de-a 75-a aniversare a alianţei.

CITEȘTE ȘI NATO va anunţa în zilele următoare un nou comandament militar în Germania, ca parte a planurilor de consolidare a sprijinului pentru Ucraina
CITEȘTE ȘI Summit NATO la Washington - "Nu faceţi greşeli, Ucraina îl poate opri pe Putin". Biden a transmis un mesaj energic pe fondul îndoielilor cu privire la viitorul său. El a menţionat România în rândul ţărilor care vor ajuta la apărarea antiaeriană a Ucrainei
CITEȘTE ȘI Summit NATO la Washington - Ucraina va primi noi sisteme aeriene. Klaus Iohannis, Joe Biden, Olaf Scholz, Dick Schoof, Giorgia Meloni şi Volodimir Zelenski au transmis o declaraţie comună şi un mesaj către Moscova

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.