Israelul a anunţat vineri restabilirea obligaţiei purtării măştii de protecţie în locuri publice închise, în urma unei creşteri a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, într-o ţară în care peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza unei creşteri a infecţiilor, Ministerul Sănătăţii anunţă că azi (vineri), începând de la prânz (şi ora României), măştile vor fi obligatorii în toate locurile care nu sunt deschise, cu excepţia domiciliului”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Israelienii sunt sfătuiţi, de asemenea, să poarte o mască sanitară la adunări mari în aer liber, ”de exemplu la marşuri Gay Pride în weekend”, anunţă ministerul, referindu-se la marşul de vineri după-amiaza la Tel Aviv, la care sunt aşteptate mii de persoane.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Copiii în vârstă de până la şapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele care practică un sport sunt scutite de obligaţia de a purta o mască sanitară în interior, precizează ministerul.

PESTE 100 DE CAZURI PE ZI

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat miercuri că, în cazul în care bilanţul zilnic depăşeşte 100 de contaminări cu noul coronavirus timp de o săptmână, purtarea măştii va fi impusă din nou ca obligatorie.

Începând de luni, autorităţile sanitare au înregistrat zilnic peste 100 de cazuri de covid-19.

Joi, 227 de cazuri au fost înregistrate de către autorităţile sanitare, potrivit ultimelor date disponibile.

Israelul a anunţat miecuri o amânare a redeschiderii teritoriului israelian turiştilor, ”din cauza unor îngrijorări cu privire la o posibilă răspândire a variantei (indiene a SARS-CoV-2) delta”.

În ianuarie, în toiul pandemiei, aproximativ 10.000 de cazuri erau înregistrate zilnic în Israel, după care o vastă campanie de vaccinare a condus la o scădere a contaminărilor.

Peste cinci dintre cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin anticovid.

Israelul a înregistrat în total peste 840.000 de îmbolnăviri de covid-19 şi 6.428 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.