Israelul se află în stare de alertă împotriva unui război mai larg după ce l-a asasinat pe liderul mişcării islamiste libaneze Hezbollah Hassan Nasrallah la Beirut, însă speră ca ”eliminarea” acestuia să determine miliţia şiită susţinută de Iran să-şi schimbe direcţia, anunţă sâmbătă un purtător de cuvânt militar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sperăm ca (acest asasinat) să împiedice acţiunile Hezbollah”, a declarat într-o conferinţă de presă, după ce armata israeliană a confirmat că l-a ucis pe Nasrallah, locotenet-colonelul Nadav Shoshani.

El subliniază că mai sunt lucruri de făcut în vederea opririi Hezbollahului.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”De un an de zile vedem Hezbollahul atacându-ne. Putem presupune că ei vor continua să o facă sau că vor încerca să o facă”, a anunţat el.

”Hezbollah deţine în continuare obuze şi rachete şi are capacitatea de a trage mai multe simultan”, a avertizat el.

Locotenent-colonelul Nadav Shoshani estimează că în arsenalul mişcării armate se află în continuare ”zeci de mii de rachete”.

Pe de altă parte, Hezbollah a anun at sâmbătă că ţintea diverse instalaţii în Israel, ca Rosh Pina (nord), ca răspuns la atacuri israeliene vizând civili, după ce armata israeliană a anunţat că l-a asasinat pe Hassan Nasrallah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.