Israelul a anunţat miercuri că opt dintre soldaţii săi au fost ucişi în lupte în sudul Libanului, în timp ce forţele sale au pătruns în ţara cu care se învecinează la nord într-o campanie terestră îndreptată împotriva grupului armat Hezbollah, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sunt cele mai grele pierderi umane suferite de armata israeliană pe frontul din Liban în ultimul an de confruntări dintre Israel şi adversarul său libanez susţinut de Iran.

Hezbollah a declarat că luptătorii săi s-au confruntat miercuri cu forţele israeliene în interiorul Libanului, raportând ciocniri la sol pentru prima dată de când Israelul şi-a început campania terestră.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Armata israeliană a declarat că unităţi regulate de infanterie şi blindate s-au alăturat operaţiunilor sale terestre din Liban, la o zi după ce Israelul a fost atacat de Iran cu rachete, ceea ce a sporit îngrijorarea că Orientul Mijlociu, producător de petrol, ar putea fi prins într-un conflict extins.

Iranul a declarat miercuri că atacul său cu rachete - cel mai amplu asupra Israelului - s-a încheiat fără alte provocări, însă Israelul şi Statele Unite au promis să riposteze dur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.