Ultima persoană dată dispărută în Israel după atacul sângeros al mişcării islamiste palestiniene Hamas din 7 octombrie a fost confirmată decedată în urma unei "anchete amănunţite", a anunţat marţi seara armata israeliană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Astăzi, reprezentanţii armatei israeliene au informat oficial familia lui Bilha Yinon că aceasta nu mai este în viaţă", a precizat armata într-un comunicat.

După atacul din 7 octombrie, care a declanşat războiul dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, armata a efectuat "o investigaţie amănunţită" pentru a o găsi pe Bilha Yinon, se arată în comunicat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"În zona casei lui Yinon au fost descoperite probe care, după teste complexe, au permis verificarea identităţii sale" şi stabilirea faptului că aceasta a fost "ucisă la 7 octombrie", a adăugat armata.

În acea zi, comandourile Hamas infiltrate din Gaza în sudul Israelului au efectuat un atac care s-a soldat cu moartea a 1.198 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Din cele 251 de persoane răpite atunci, 111 sunt încă reţinute în Gaza, dintre care 39 au murit, potrivit armatei.

În replică, Israelul a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 39.653 de morţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului din Gaza condus de Hamas, care nu detaliază numărul civililor şi combatanţilor morţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.