Iranul a declarat sâmbătă că aliatul său Hezbollah ar trebui să lovească Israelul "în profunzime" şi "să nu se limiteze la ţinte militare", ca răspuns la asasinarea şefului militar al mişcării islamiste libaneze, marţi, lângă Beirut, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fouad Chokr, şeful militar al Hezbollah, a fost ucis marţi seara într-un raid aerian israelian asupra unei clădiri din suburbiile sudice ale Beirutului, care a făcut alţi şase morţi, dintre care cinci civili.

Într-un discurs susţinut joi, liderul partidului, Hassan Nasrallah, a promis să răspundă acestei 'agresiuni' împotriva bastionului Hezbollah din capitala libaneză, stârnind temeri cu privire la o nouă escaladare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

După această lovitură, "ne aşteptăm ca Hezbollah să aleagă mai multe ţinte şi să (lovească) în profunzimea (Israelului)", a declarat sâmbătă reprezentantul Iranului la ONU, citat de agenţia oficială Irna.

Hezbollah, un aliat al Hamas palestinian susţinut de Iran, a avut un schimb de focuri aproape zilnic cu armata israeliană de-a lungul frontierei israeliano-libaneze de la începutul războiului din Fâşia Gaza la 7 octombrie, declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste Hamas asupra Israelului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.