Autoritatea aviaţiei civile iraniene a interzis pasagerilor să aibă la bord pagere şi walkie-talkie, a anunţat sâmbătă agenţia de presă Isna, după un val de explozii ale acestor mici dispozitive în Liban, la jumătatea lunii septembrie, atribuite Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Toate dispozitivele de comunicare, cu excepţia telefoanelor, sunt interzise la bord (...) şi pe zborurile cargo”, a informat Isna, citându-l pe purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile iraniene, Jafar Yazerlo.

La 17 septembrie, explozii simultane ale unor pagere utilizate de Hezbollah, mişcarea islamistă libaneză proiraniană, au ucis zeci de persoane şi au rănit mii în Liban.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Pager-ele şi walkie-talkie permit oamenilor să primească mesaje şi alerte sonore folosind propria frecvenţă radio, în afara reţelelor de telefonie mobilă, fără riscul de a fi interceptaţi.

Cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, Emirates, cu sediul în Dubai, a luat o decizie similară la începutul lunii octombrie.

La 1 octombrie, Iranul a lansat aproximativ 200 de rachete împotriva Israelului, un atac la care Israelul a promis să riposteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.